hjem | hjelp | email  
 SRHaugen
Strømmen
926 06 651

 

P47 Restaurering


Høsten 2016 fikk jeg denne Seagull models P47G Tunderbolt SNAFU. Den hadde hatt en en litt hard landing, så understellet var løst på begge sider og trengte derfor litt reparasjon
Etter å ha tatt av den gamle betrekningen dukket det opp litt flere småskader på modellen. Det viste seg også at understellet hadde vært reparert ved en tidligere anledning så jeg valgte å demontere alt i forbindelse med understell og bygge opp på nytt.

Bildene og tekste er ikke i kronologisk rekkefølge da jeg jobbet med forskjellige ting under hele restaureringen, men har valgt å presentere det del for del.
All betrekning ble fjernet for å få oversikt over skadene.
Alt av ribber og innfesting i forbindelse med understellet blir fjernet.

Til venstre så er jeg ikke helt ferdig med å fjerne alt av ødelagte deler.

Vingen på bilde til høyre er klar for å bygges opp igjen.
Før jeg begynte å lage nye deler sendte jeg en mail til Seagull Models med en forespørsel om tegning på delene som jeg måtte lage. Må innrømme at jeg ikke hadde så alt for store forhåpninger på å få svar, men ikke mange dagene etterpå fikk jeg CAD fil på de delene jeg trengte. Topp service må jeg si.

Da var det bare å åpne opp filen i TurboCAD og siden det ikke er originalt understell som var brukt på modellen måtte jeg gjøre noen justeringer på noen av delene før G-Coden ble overført til CNC maskinen og delene frest ut.
Valgte å lage delene i Depron først, for å se hvordan passformen ble.

Depron er en god del rimligere en kryssfiner samt at jeg kan ha en mye større feed rate når jeg freser Depron så det er veldig fort gjort å skjære ut delene.
Her er delene frest ut i kryssfiner og limt på plass.
Ny plate i balsa blir frest ut og limt på plass.
Forsterkning i kryssfiner til å ha under kanten i hjulbrønnen. Denne blir også frest ut på CNC maskinen før den limes på plass.

Det at jeg fikk CNC filen fra Seagull Models har spart meg for mye tid på å lage disse delene.
Noen av platene med servofester var også noe skadet så jeg valgte å lage nye. Både til aileron og flaps.

Vingene:

Kroppen:

Det kommer mer :-)

Copyright 2018 - Kongeplass - All Rights Reserved

 

[ hjem ] mine modeller ] prosjekter ] linker ] [ bilder ] familiearkiv ]